Vijesti

03.06.2011.
Završena konferencija ICOLIM 2011.

Demonstracijom rada pod naponom u TS 400/220/110 kV Žerjavinec jučer, 2. lipnja, završio je rad 10. konferencije ICOLIM 2011 koja se, od 31. svibnja do 2. lipnja o.g., održala u Hrvatskoj.
Naša zemlja je najmlađa članica stručne Udruge za rad pod naponom LWA koja je, u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom, organizirala ovaj najznačajniji europski stručni skup za rad pod naponom. U demonstracijskom dijelu predstavila se ekipa zlatnog sponzora Quanta Energized Services iz SAD-a, kao i ekipe: Energa Operator S.A. iz Poljske, EON Network Service Ltd iz Mađarske i NEK iz Slovenije. Domaćine su predstavljali: HEP NOC, HEP ODS Elektra Zabok i HEP ODS Elektra Zadar. Kako se, srećom, nepovoljne vremenske prognoze nisu ostvarile, ovaj najzanimljiviji, praktični dio programa Konferencije provodio se pod vedrim i sunčanim nebom. Večer prije, na završnoj svečanosti u hotelu Westin, sudionicima su se obratili Darko Vidović, predsjednik Organizacijskog odbora ICOLIM-a i Upravnog odbora LWA-a, doc.dr.sc. Damir Pečvarac-, član Uprave HEP-a i Jozsef Kiss kojemu je D. Vidović, prema prihvaćenom običaju, simbolično predao domaćinstvo sljedeće konferencije. Naime, konferencija ICOLIM će se 2014. godine održati u Mađarskoj, gdje je sve i započelo s prvom konferencijom ICOLIM 1992. godine.

31.05.2011.
Započela konferencija ICOLIM 2011
 Danas, 31. svibnja, u zagrebačkom hotelu Westin radom je započela 10. međunarodna konferencija za rad pod naponom ICOLIM 2011, pod pokroviteljstvom MINGORP-a i u organizaciji Hrvatske elektroprivrede i stručne udruge LWA (Live Working Association).
Ovogodišnja trodnevna konferencija ICOLIM okupila je 440 sudionika iz 27 zemalja. Prva dva dana bit će predstavljeno 56 stručnih radova, a treći dan je predviđen za praktičnu demonstraciju rada pod naponom u TS 400/220/110 kV Žerjavinec pokraj Zagreba. Na svečanosti otvorenja, sudionicima su se obratili Darko Vidović – predsjednik Organizacijskog odbora ICOLIM-a i Upravnog odbora LWA-a, Cliff Divine - predstavnik Quanta Services, tvrtke koja je zlatni sponzor konferencije ICOLIM, Leo Begović - predsjednik Uprave HEP-a i Darko Horvat - ravnatelj Uprave za energetiku MINGORP-a i predsjednik Nadzornog odbora HEP-a. Govornici-domaćini izrazili su zadovoljstvo što je Hrvatska i njena nacionalna elektroenergetska tvrtka domaćin uglednim europskim i svjetskim stručnjacima za rad pod naponom te što se Konferencija održava u Zagrebu, koji danas obilježava svoj Dan. Uz želje za uspješan rad i razmjenu iskustava i postignuća na području rada pod naponom između dviju konferencija, izražena je nada da će se sudionici iz svih dijelova Europe, ali i iz udaljenijih zemalja poput Australije, Kanade i SAD-a ugodno osjećati u Hrvatskoj, najmlađoj članici LWA-a.

31.05.2011.
Sastanak Upravnog i Tehničkog odbora LWA-a
 Dan prije održavanja konferencije ICOLIM 2011 u Zagrebu, u ponedjeljak 30. svibnja je u sjedištu HEP-a održan treći sastanak Upravnog i Tehničkog odbora europske Udruge za rad pod naponom – Live Work Association, LWA.
U prvom dijelu sastanka, razmatrano je primanje četiri zemlje u članstvo LWA-a, a u ovoj prigodi Republika Slovenija primljena je u LWA kao pridruženi član. Potom je potvrđen prijedlog o predsjedavajućima i moderatorima Konferencije, dvodnevnog dopodnevnog i popodnevnog rada. Tako će u dvorani A hotela Westin predsjedavati: Jens Jühling, Stanislav Motejzik, Claude Mongars i Darko Vidović; u dvorani B: Giorgio De Dona, József Kiss, Eamonn O´Flynn i Carlos Augusto Andrade Santos; u dvorani C: Vladimir Caha, Traian Fagarasan, Giorgio De Dona i Bernard Pilarski. Moderatori će biti - u dvorani A: Darko Vidović, Vladimir Caha, Viktor Lovrenčič i Claude Mongars; u dvorani B: Marius Oltean, Bernard Pilarski, Stanislav Motejzík i Traian Fagarasan; u dvorani C: Eamonn O´Flynn, Carlos Augusto Andrade Santos, József Kiss i Jens Jühling. Upravni i Tehnički odbor su se suglasili da konferenciju ICOLIM 2014 organizira Republika Mađarska te se na konferenciji ICOLIM 2011 očekuje prezentacija njenih predstavnika i preuzimanje domaćinstva od Republike Hrvatske.

 

rokovi


20. svibnja 2011.
uplata kotizacije

10. svibnja 2011.
rezervacija hotela

30. travnja 2011.
otkazivanje hotela

preuzimanje

za sudionike
za autore radova